Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

In het najaar van 2019 stapte 6,2 procent van de verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar, dat laat Zorgverzekeraars Nederland weten op basis van een analyse van de voorlopige cijfers van zorgverzekeraars door Vektis. In totaal gaat het om ruim 1,1 miljoen overstappers. Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 7,0. Om tot een weloverwogen keuze te komen raadpleegden ook dit jaar veel verzekerden weer de Zorgverzekeringskaart. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Nog niet alle wijzigingen zijn verwerkt, hierdoor kan het voorlopige percentage van 6,2 procent nog veranderen. Verzekerden konden tot 1 januari 2020 hun zorgverzekering opzeggen, maar hebben nog tot uiterlijk 1 februari 2020 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Volgens Vektis hebben verreweg de meeste verzekerden al een nieuwe zorgverzekering gekozen. Het definitieve overstappercentage volgt in februari. Eind april publiceert Vektis een uitgebreide analyse van de overstapcijfers.
 

Zorgverzekeringskaart veel geraadpleegd

Tijdens de overstapperiode raadpleegden veel verzekerden de Zorgverzekeringskaart. Deze informatiekaart geeft voor elke zorgverzekering betrouwbare informatie over de belangrijkste polisvoorwaarden en maakt het vergelijken van polissen makkelijker. De Zorgverzekeringskaart wordt door zorgverzekeraars, tussenpersonen, financieel adviseurs en vergelijkingssites aan alle mensen voorgelegd tijdens het zoekproces naar een passende zorgverzekering.
 
Door: Nationale Zorggids