Normal_infuuszakjes_infuus

EINDHOVEN - Het Laurentius Ziekenhuis Roermond krijgt een geheel nieuw patiëntbewakingssysteem. De door elektronicaconcern Philips ontwikkelde bewakingsmonitoren zullen begin volgend jaar op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis worden geplaatst.

Met dit uniforme platform voor patiëntbewaking kunnen de vitale functies van patiënten uiterst nauwkeurig worden bewaakt. Er kan zodoende al bij de kleinste negatieve verandering in hun gezondheidstoestand ingegrepen worden.

Het Limburgse ziekenhuis krijgt niet alleen bewakingsmonitoren die aan het bed van de patiënten worden geplaatst, maar ook een draagbaar model dat gebruikt kan worden wanneer zij van de ene naar de andere afdeling van het ziekenhuis moeten worden verplaatst, of op eigen gelegenheid de verpleegafdeling willen verlaten.

Op het gebied van patiëntbewaking presenteerde het elektronicaconcern vorige maand nog, tijdens de Philips Innovation Experience, een systeem voor patiëntbewaking op afstand. Met deze zogeheten Philips Home Clinical Monitoring kunnen kankerpatiënten die chemotherapie ontvangen thuis, op afstand, beter worden begeleid.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz