Logo ParkinsonNet

NIJMEGEN - Goede informatie over de ziekte van Parkinson is heel belangrijk. ParkinsonNet wil haar kennis graag delen met patiënten, zorgverleners en andere geïnteresseerden. Ter gelegenheid van Wereld Parkinsondag presenteert de zorgorganisatie daarom vandaag de eerste interactieve online tv-uitzending over deze neurologische ziekte.

Tijdens de eerste uitzending van ‘ParkinsonTV’, vanavond tussen 18.00 en 20.00 uur te volgen op www.parkinsontv.nl, beantwoorden zeven parkinsonexperts vragen van kijkers.

Op Wereld Parkinsondag wordt wereldwijd aandacht besteed aan de ziekte en aan de ziektebeelden die hierop lijken, Parkinsonismen genoemd. Op 11 april 1755 werd de Engelse arts dr. James Parkinson geboren. Hij was de eerste die de verschijnselen van de ziekte van Parkinson als geheel omschreef.

De bekendste uiterlijke verschijnselen van de ziekte zijn trillen (tremoren), pijnlijke spierstijfheid, bewegingstraagheid, een starre gezichtsuitdrukking en voorovergebogen lopen met kleine, schuifelende pasjes.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz