Logo_ijsselland

Op 4 februari is het Wereldkankerdag en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor kanker. In Krimpen aan den IJssel organiseren verschillende organisaties op deze dag samen een informatiemarkt en een avond met lezingen in Gezondheidscentrum Krimpen. De lezingen worden gegeven door medisch specialisten van het IJsselland Ziekenhuis en andere zorgverleners, zo meldt het IJsselland Ziekenhuis.

Het programma is interessant voor zowel patiënten en hun familie als voor hulp- en zorgverleners. De informatiemarkt start om 18.15 uur in de hal van Gezondheidscentrum Krimpen aan de Groenendaal in Krimpen aan den IJssel. Op deze markt zijn diverse organisaties uit het gezondheidscentrum vertegenwoordigd, waaronder de apotheek en fysiotherapiepraktijken. Daarnaast zijn er stands van externe zorgaanbieders en leveranciers.

De lezingen starten om 19.00 uur. Sprekers zijn onder meer chirurg dr. P. Doornebosch en maag-, darm- en leverarts arts dr. W. Bode uit het IJsselland Ziekenhuis. Daarnaast komen andere zorgverleners uit GC Krimpen aan het woord, verpleegkundig specialisten uit het IJsselland Ziekenhuis, een diëtist van Foodchoice en Willy Velsink, oncologie oedeem fysiotherapeut van Fysiotherapie Lek- en IJssel. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer darmkanker, het bevolkingsonderzoek darmkanker en de rol van fysieke training en voeding bij oncologische revalidatie. Tevens worden huidproblemen bij oncologische therapie besproken. Het volledige programma is te bekijken op de website van het IJsselland Ziekenhuis, www.ysl.nl.

Belangstellenden die de lezingen willen bijwonen kunnen zich aanmelden bij afdeling patiëntenvoorlichting van het IJsselland Ziekenhuis, via e-mail: patientv@ysl.nl of telefonisch: 010 – 258 5137 (maandag t/m vrijdag van 9.30 – 16.30 uur). De toegang is gratis. Voor de informatiemarkt is aanmelden niet nodig.

© Nationale Zorggids