Normal_apotheek_gezondheid_medisch

Het Gemini Ziekenhuis beschikt sinds vandaag over een eigen apotheek: de Poliklinische Apotheek Den Helder. Patiënten van het Helderse ziekenhuis kunnen er na hun ontslag of na een bezoek aan een polikliniek terecht voor hun geneesmiddelen. Ook bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het Gemini Ziekenhuis kunnen gebruikmaken van deze faciliteiten. Dit meldt het Gemini Ziekenhuis. 

De poliklinische Apotheek Den Helder verstrekt voornamelijk geneesmiddelen op basis van recept van medisch specialisten. De nieuwe apotheek levert ook een aantal medicijnen, welke niet via de openbare apotheek verstrekt mogen worden. De zogenaamde ‘overgehevelde specialistische medicatie’, zoals TNF-alfaremmers, fertiliteits- en reumamedicatie. 
 
Ytsje Frankena, poliklinische apotheker, vertelt: "Ons assortiment is afgestemd op de medicijnen die door de medisch specialisten worden voorgeschreven. Naast geneesmiddelen op basis van recept verstrekken wij ook zelfzorgmiddelen."
 
De nieuwe apotheek is onderdeel van de ziekenhuisapotheek. Daardoor wordt de kennis die in het ziekenhuis op het gebied van medicatie beschikbaar is, maximaal ingezet voor patiënten. Door de nauwe samenwerking met medisch specialisten kunnen vragen of onduidelijkheden over de voorgeschreven medicijnen snel worden opgelost. De Poliklinische Apotheek Den Helder is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.
 
© Nationale Zorggids