Normal_rss_entry-14531

(ANP) Apple heeft aangekondigd dat er drie nieuwe medische onderzoeken worden gestart via ResearchKit, het medische platform van het bedrijf. De Amerikaanse Duke University, Johns Hopkins en Oregon Health & Science University gaan onderzoek doen naar autisme, epilepsie en huidkanker.

ResearchKit is in de VS al eerder gebruikt door wetenschappers om onderzoek te doen naar medische aandoeningen. Zo kregen mensen met astma, de ziekte van Parkinson, diabetes, borstkanker en hart- en vaatziekten in Amerika de kans om op dagelijkse basis ervaringen en metingen te delen met artsen.

ResearchKit maakt het mogelijk om klinische testen op te zetten via iPhones. Patiënten kunnen via een beveiligde verbinding gegevens invoeren in de Gezondheid-app van Apple en onderzoekers en medische specialisten krijgen dankzij ResearchKit de mogelijkheid deze gegevens uit te lezen.

Makkelijk

Apple wil het met ResearchKit makkelijker maken voor patiënten om deel te nemen aan medische onderzoeken. In de praktijk blijkt het anders lastig om mensen zover te krijgen om aan dergelijke testen mee te doen.

Waar eerdere onderzoeken op de Amerikaanse markt waren gericht, zijn de drie nieuwe onderzoeken ook beschikbaar voor Oostenrijkers, Chinezen, Duitsers, Zwitsers, Britten en inwoners van Hongkong.