Normal_geldbrief

Bewindvoerders van TSN Thuiszorg maakten maandag bekend dat alle medewerkers voor kerst hun salaris uitbetaald krijgen. De afgelopen weken was er veel onrust en onduidelijkheid over de uitbetaling van het decemberloon. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Dankzij de versnelde betalingen van openstaande rekeningen door gemeenten kan TSN de medewerkers geruststellen en tijdig de salarissen betalen. De bewindvoerders hebben tegelijkertijd wel een moeilijk besluit moeten nemen over de eerder verlaagde salarissen. Deze worden voorlopig niet met terugwerkende kracht teruggebracht naar het oude niveau, zoals de rechter had bepaald. Het voortbestaan van de organisatie is volgens de bewindvoerders op dit moment van het grootste belang.

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid: “Mooi bericht zo vlak voor de kerst dat TSN medewerkers kunnen rekenen op hun salaris en cliënten op hun zorg. De actie die we met gemeenten hebben gedaan, heeft resultaat gehad. Dit geeft een beetje rust om te kijken wat de beste weg vooruit is.”

©Nationale Zorggids