Normal_adrz_admiraal_deruyter_logo

In het onlangs gepubliceerde jaarverslag van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes staat dat het ziekenhuis in 2014 een verlies heeft geleden van ruim dertien miljoen euro. Dat meldt NU.nl.

Om de hoge kosten te reduceren zijn er in 2015 diverse bezuinigingsmaatregelen genomen. Zo zijn er honderd banen geschrapt, is er besloten geen nieuw ziekenhuis te bouwen, maar het huidige ziekenhuis te verbouwen met crowdfunding en is het ziekenhuis gestopt met het inhuren van externe krachten. “Er zijn realistische keuzes gemaakt, die passen bij het ADRZ. Deze hebben inmiddels geleid tot een structurele kostenverlaging van enkele miljoenen”, zegt Claudia Brandenburg, lid van de Raad van Bestuur. Ze verwacht dat de resultaten van 2015 beduidend beter zullen zijn. 

In het jaarverslag is te lezen dat het ziekenhuis niet alleen te maken had met te hoge kosten, maar ook met te lage tarieven van zorgverzekeraars. Hierover is inmiddels overlegd met de verzekeraars en de tarieven worden aangepast van 2016 tot en met 2018. Het ziekenhuis kan hierdoor een aantal urgente investeringen doen die nodig zijn voor herstel.

©Nationale Zorggids