Normal_brief_geld_vijftig

Ex-bestuursvoorzitter Harry Luik van Noordwest Ziekenhuisgroep krijgt nog steeds geld van het ziekenhuis. Hij wordt doorbetaald als adviseur. Hiervoor heeft hij tot nu toe meer dan 150.000 euro ontvangen, meldt RTLZ op basis van de jaarrekening van het ziekenhuis. 

In december vorig jaar legde Luik zijn functie als bestuurder neer, zodat hij met vervroegd pensioen kon. Destijds liet het ziekenhuis weten hem als adviseur aan te houden in 2016. Nu blijkt dat hij hier een aanzienlijk bedrag voor ontvangt. Tussen 8 december (de dag waarop hij stopte als topman) en 31 december 2015 ontving hij 16.265 euro als adviseur. RTL Z berekende dat het totaalbedrag tot nu toe op ruim 150.000 euro neerkomt.

Volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT) mogen ontslagvergoedingen niet hoger zijn dan 75.000 euro. Echter lijkt de wet tegenwoordig via een adviseurschap te worden omzeild. Begin deze week werd bekend dat ook ouderenzorgorganisatie CarintReggeland in Hengelo de ex-bestuurder van de organisatie bleef doorbetalen als adviseur. 

©Nationale Zorggids