Logo_onvz_logo_nieuw

Heel Nederland wordt voor de negende keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Vorig jaar won Nel Wagner met haar ‘Thuiskomertje’ Het Beste Zorgidee. Met het polsbandje kunnen patiënten met dementie hun kamer in een verzorgingshuis makkelijker terugvinden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro. Dat meldt ONVZ Zorgverzekeraar. 

Niet alleen wetenschappers en deskundigen hebben ideeën om de zorg beter te maken. Het Beste Zorgidee nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan tot 28 september ideeën insturen via de website van Het Beste Zorgidee. De jury kiest de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het aan het Nederlandse publiek is om het allerbeste idee te kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Om kans te maken, moet een idee een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg. Ideeën kunnen te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De laatste jaren bieden technologische ontwikkelingen oneindig veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld apps helpen om meer te bewegen, gezonder te eten, maar ook te ontspannen.

Het Beste Zorgidee is de eerste wedstrijd waar patiënten, consumenten en zorgverleners wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar, dat hiermee de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken. De afgelopen jaren werden duizenden innovatieve ideeën ingestuurd.

Door: Redactie Nationale Zorggids