Normal_9150

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft vandaag een borstvoedingscertificaat ontvangen van de World Health Organisation (WHO). Daarmee mag het ziekenhuis zich de komende drie jaar een babyvriendelijk ziekenhuis noemen, zo meldt EdeStad.nl.

Het WHO-borstvoedingscertificaat wordt in Nederland uitgereikt door de stichting Zorg voor Borstvoeding. Om in aanmerking te komen voor een dergelijk certificaat moet een ziekenhuis over voldoende geschoold zorgpersoneel beschikken.

Jaarlijks bevallen er ongeveer 2200 vrouwen in het ziekenhuis. Alle verpleegkundigen zijn zodanig opgeleid dat zij deskundig advies kunnen geven over de voordelen van borstvoeding. Dat kan variëren van informatie over het 'aanleggen' van de baby tot het afkolven van moedermelk. Bovendien heeft het ziekenhuis speciale gezinssuites ingericht waar moeder en kind tot rust kunnen komen.

"Vooral nu we gezinssuites hebben, is er voor de moeder nog meer gelegenheid om tijd alleen door te brengen met haar kindje. Hierdoor kan je als moeder de baby beter leren kennen en gaat het aanleggen voor borstvoeding gemakkelijker", aldus Miranda Bunt, kraamverzorgster in het Ziekenhuis Gelderse Vallei.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema