Normal_10106

ENSCHEDE (Novum) - Voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur uit Enschede heeft ruim negentigduizend euro verduisterd. Hij drukte het geld, afkomstig uit de kas van stichting Lewy Body Project, achterover toen hij daar voorzitter van was. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Rotterdam dinsdag.

Jansen Steur wierf voor sponsors voor nader onderzoek voor de stichting, die onderzoek doet naar neurologische aandoeningen. Eerder werd al duidelijk dat Jansen Steur jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson stelde. De man was verslaafd aan medicijnen. Hij moet zich aan het eind van dit jaar voor het eerst verantwoorden voor de rechter.

De omstreden neuroloog wordt verdacht van het opzettelijk benadelen van de gezondheid van zijn patiënten, het in een hulpeloze toestand brengen van mensen die hulp nodig hebben, verduistering, diefstal en valsheid in geschrifte.

Alle ex-patiënten die aangifte of melding hebben gedaan hebben, krijgen deze week een brief over de voortgang van de zaak. Vrijdag zijn er twee informatiebijeenkomsten.