Normal_10216

HOOFDDORP - Ambulancepersoneel, verplegers, huisartsen en tientallen andere hulpverleners hebben afgelopen weekend hun handen uit de mouwen gestoken tijdens 'KinderfeestBeest', zo meldt de Hoofddorpse Courant.

KinderFeestbeest is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij chronisch zieke en gehandicapte kinderen in het zonnetje worden gezet. De kinderen worden elk jaar uitgenodigd door het ziekenhuis waar zij verblijven of een andere zorginstelling om een dagje op pad te gaan.

Dit jaar mochten de kinderen naar de Artis in Amsterdam. De groep jeugdige enthousiastelingen vertrok vanaf het Spaarne Ziekenhuis en reed via het Kennemer Gasthuis richting de dierentuin. Daarbij werd de groep bijgestaan door politiemotoren en ambulances, die de kinderen naar de dierentuin brachten.

Het initiatief voor het evenement is in 1996 bedacht door dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Inmiddels worden dergelijke evenementen wereldwijd georganiseerd. Meer dan 200 dierentuinen doen mee aan bovengenoemd evenement.

Bedoeling van de feestdag is de kinderen een dag bezorgen waarop zij hun ziekte en/of handicap even kunnen vergeten. Daarnaast kunnen de ouders even bijkomen terwijl hulpverleners zich bekommeren om hun kind.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema