Normal_10963

TILBURG - Dr. Hendrik Roozen van de Tilburg University is benoemd tot bijzonder hoogleraar Verslaving, om onderzoek te doen naar factoren die verslavingsgedrag activeren en in stand houden.

Roozen zal in zijn onderzoek gebruik maken van de zogeheten Community Reinforcement Approach, een gedragstherapeutische methodiek. Het doel is de diagnostiek en behandeling van patiënten met een verslaving te verbeteren, zodat hun kwaliteit van leven wordt verbeterd en hun ziektelast wordt verminderd.

De leerstoel Verslaving is voor een dag per week gesitueerd binnen Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg University. Binnen Tranzo is de leerstoel verbonden aan de Academische Werkplaats Verslaving, een samenwerkingsverband van de universiteit met zorginstellingen in de verslavingszorg dat gericht is op kennisontwikkeling en innovatie van het zorgaanbod.

De leerstoel, die mogelijk is gemaakt door de verslavingszorginstellingen Novadic-Kentron en IrisZorg, zal wetenschap en praktijk met elkaar verbinden.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz