Normal_12640

UTRECHT - Een aantal medisch specialisten van het Diakonessenhuis in Utrecht heeft een reeks lessen over ziekenhuisbacteriën gegeven voor havo-5 leerlingen van het Bonifatiuscollege in de domstad, zo meldt het ziekenhuis.

De gastlessen werden gevolgd voor het vak algemene natuurwetenschappen (ANW). Volgens de docent ANW van de school waren de lessen ‘waardevol'.

Medisch microbioloog van het Diakonessenhuis Rob Diepersloot vertelde de leerlingen over het ontstaan van bacteriën en hoe ziekmakende bacteriën kunnen worden opgespoord en bestreden. Pauline van den Heiligenberg, deskundige Infectiepreventie legde uit hoe het ziekenhuis omgaat met patiënten die mogelijk besmet zijn met een bacterie.

Het Diakonessenhuis wil niet alleen een goede samenwerking met zorgpartners, maar wil ook naar andere bedrijven en instanties transparant zijn "Op die manier bevorderen we ook gezondheid buiten de muren van het ziekenhuis", zegt Rob Florijn, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

"Daar is het ons om te doen. Daarnaast vinden we dit een uitgelezen kans om jonge Utrechters kennis te laten maken met het Diakonessenhuis. Het past perfect bij de maatschappelijke functie die wij als stadsziekenhuis hebben", aldus Florijn.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz