Normal_12806

AMSTERDAM - Een van diefstal van zware slaappillen beschuldigde verpleegkundige zegt dat zij tot haar daad is gekomen om de hoge werkdruk vol te kunnen blijven houden, zo meldt Zorg + Welzijn.

De 53-jarige vrouw heeft inmiddels toegegeven dat ze vorig jaar morfine en slaapmiddelen heeft gestolen bij woonzorgcentrum Zuiderhout in het Noord-Brabantse Teteringen. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zouden er al vanaf 2003 verschillende instanties problemen met haar hebben gehad, omdat ze bijvoorbeeld dronken op haar werk kwam. Ook werden er toen al vermoedens geuit van diefstal van medicijnen.

De verpleegkundige heeft gisteren tegenover de tuchtcollege voor de gezondheidszorg gezegd weer aan het werk te willen gaan, nadat ze zich met succes voor haar verslaving heeft laten behandelen. De inspectie vindt echter dat ze alleen nog onder strikte voorwaarden haar werk mag hervatten, zoals alleen overdag, in teamverband en niet zonder dat ze haar werkgever heeft geïnformeerd over haar verleden.

De uitspraak van het tuchtcollege is eind volgende maand.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz