Normal_12995

EMMEN - Alle mantelzorgers in de gemeente Emmen zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Week van de Mantelzorg. Speciaal voor hen staan er de volgende week allerlei activiteiten gepland, zoals verwenmomenten, muziek- en dansworkshops, lezingen en sportactiviteiten.

Om de mantelzorgtaken goed en gezond vol te houden, is het noodzakelijk regelmatig even voor eigen ontspanning te kiezen. Het thema van de week is daarom: ‘Nu even niet'.

Dit keer wordt extra aandacht besteed aan jonge en werkende mantelzorgers. Ongeveer één op de vier jongeren groeit op in een gezin waar iemand langdurig ziek is. Jonge mantelzorgers hebben vaak het gevoel er alleen voor te staan en minder tijd te hebben voor dingen die ze zelf willen of zouden moeten doen.

De Week van de Mantelzorg wordt door de gemeente Emmen overigens jaarlijks georganiseerd in het kader van de door de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Mezzo in het leven geroepen Dag van de Mantelzorg, die elk jaar op 10 november plaats vindt.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz