Cardiologie afdeling

SPIJKENISSE (Novum) - Het Openbaar Ministerie bestudeert de aangifte die is gedaan tegen het Ruwaard van Puttenziekenhuis en een daar werkzame cardioloog en internist. De aangifte is gedaan door de nabestaanden van een 72-jarige man.

Het gaat om een aangifte van onder meer zware mishandeling, poging tot doodslag en het in hulpeloze toestand achterlaten van een patiënt in 2009, laat een woordvoerder van het OM weten. Het ziekenhuis is inmiddels onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Ook is de afdeling cardiologie gesloten.

De cardiologen in het ziekenhuis stelden mogelijk foute diagnoses, zo gaf het ziekenhuis onlangs toe. Zo gingen zij uit van verkeerde oordelen van laboranten en hielden ze geen rekening met andere ziektes van een patiënt. Donderdag werd bekend dat de vier cardiologen op last van de IGZ geen enkele zorg meer mochten verlenen in het ziekenhuis.

De maatregelen werden getroffen naar aanleiding van een extern onderzoek, waaruit een verhoogd aantal sterfgevallen in 2010 zou blijken.