Therapeute, paranormaal begaafd, geweld

ARNHEM - Een 50-jarige therapeute, die sinds 2006 werkzaam is als alternatief behandelaar, wordt verdacht van vijf strafbare feiten.

Het openbaar ministerie eist tegen haar 18 maanden gevangenisstraf waarvan 9 voorwaardelijk, met als voorwaarde dat de vrouw zich laat behandelen en onder toezicht laat stellen van de reclassering. Daarnaast eist de officier een contactverbod met de slachtoffers, het betalen van een schadevergoeding aan hen en een verbod op het verrichten van handelingen op het gebied van individuele gezondheidszorg.

De therapeute gaf zich uit als paranormaal begaafd en deed alsof de door een arts gestelde diagnose onjuist was en zij kon helpen. Ze wordt er onder meer van verdacht onder dreiging van geweld cliënten rekeningen te laten betalen en hen pijn en letsel aangebracht te hebben. Ook zou ze tijdens zogenaamde duiveluitdrijvingen gepoogd hebben mensen zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

De officier vraagt voor het laatste feit vrijspraak omdat zij in psychose verkeerd zou hebben en daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar was. Voor de maanden daarvoor wordt zij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Over twee weken volgt de uitspraak.  

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal