tandarts haarlem sluiten

HAARLEM (Novum) - Een Haarlemse tandarts heeft zijn praktijk per direct moeten sluiten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldt woensdag dat het zo slecht gesteld is met de hygiëne in de praktijk dat de patiëntveiligheid ernstig in gevaar is. Zo zijn de handen van de tandarts en zijn assistenten niet schoon genoeg.

De inspectie bezocht tandarts Wierts vorige week donderdag. Tijdens deze controle constateerde de IGZ onder meer dat er geen goed reinigingsprotocol is. Ook worden beschermbrillen en mond- en neusmaskers niet op de juiste wijze gebruikt.

Verder zijn er volgens de IGZ geen goede voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat bloed van de patiënt en de zorgverlener met elkaar in aanraking kunnen komen. Door zogenoemde prikaccidenten bestaat het gevaar dat vormen van hepatitis en hiv kunnen worden overgedragen. De tandarts houdt zich voorts niet aan regels in onder meer de Kernenergiewet en een richtlijn voor infectiepreventie.

De tandarts moet de deuren gesloten houden totdat de praktijk naar het oordeel van de IGZ weer verantwoorde zorg kan leveren.