Logo_logo_abvakabofnv

(Novum) - Zorgmedewerkers voeren dinsdag opnieuw actie voor een betere cao. Medewerkers van verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties in het hele land leggen het werk korte tijd neer, kondigde vakbond Abvakabo FNV maandag aan.

Op tientallen plaatsen houden werknemers volgens Abvakabo een '1 minuutactie' om de werkgevers te overtuigen. Donderdag stemmen de werkgevers over de cao verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT). Abvakabo hoopt dat zij de cao afwijzen zodat de vakbond opnieuw kan onderhandelen.

Begin december bereikten werkgeverskoepel ActiZ en drie vakbonden een principeakkoord voor een nieuwe cao. Dat gebeurde nadat Abvakabo FNV, de grootste bond, uit de onderhandelingen was gestapt. Ook werkgeversorganisatie BTN (thuiszorg) staakte de gesprekken. Sindsdien legden werknemers hun werk uit protest al meerdere keren tijdelijk stil.

Abvakabo vindt dat het principeakkoord dat nu op tafel ligt 'niets doet aan de grote problemen in de zorg zoals de hoge werkdruk in de verpleeghuizen, de onzekerheid in roosters en contracten'.