Normal_botox

(Novum) - Een 53-jarige vrouw die illegaal bijbeunde als schoonheidsspecialiste en daarbij zeker vijftien mensen verminkte gaat als het aan justitie ligt 22 maanden de cel in. Ook mag ze vijf jaar geen behandelingen meer uitvoeren, vindt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De vrouw uit Wijchen had geen vergunning maar bracht toch permanente make-up aan met een tatoeëerpen en vulde lippen en rimpels op terwijl alleen artsen dat mogen doen. Het OM verdenkt haar behalve van mishandeling met letsel ook van oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Geneesmiddelenwet.

Zo wekte de vrouw de indruk dat ze voor een groot bedrijf werkte dat diverse vestigingen door het hele land heeft. Ze hield zich daarnaast onvoldoende aan de hygiëneregels en ze gebruikte geneesmiddelen voor haar behandeling die worden gebruikt voor plaatselijke verdovingen. Daarnaast konden klanten alleen contant betalen.

Justitie noemt de praktijken van de vrouw 'schokkend'. Volgens de officier leek het welzijn van haar klanten de verdachte totaal niet te interesseren. De slachtoffers kregen onder meer zwellingen en harde bulten in hun gezicht, ontstekingen, littekens en ondraaglijke pijn. Sommigen moesten zelfs naar een echte specialist om de schade te herstellen.

De verdachte werkte tussen 2010 en 2013 vanuit woningen en kantoren in Leiden, Den Haag, Amsterdam, Schiphol en Nijmegen. Haar klanten kwamen vanuit het hele land naar haar toe omdat zij goedkoper leek dan haar 'collega's'.

De rechtbank in Den Haag doet over veertien dagen uitspraak.