Normal_14125847230104_2

(Novum) - Lucille Werner gaat de vijfde editie van de benefietshow Sta op tegen Kanker presenteren. De presentatrice doet dit samen met Frits Sissing, die sinds 2012 de presentatie op zich neemt. De show, waarin verschillende bekende Nederlanders in actie komen voor KWF Kankerbestrijding, vindt plaats op 19 november in het Nieuwe Luxor in Rotterdam en is live te zien op NPO 1.

"Ik heb zelf in de familie meegemaakt hoe schrijnend deze ziekte kan zijn. Dat is een drijfveer voor mij om met dit het programma zo veel mogelijk donateurs te werven zodat er een einde kan komen aan het verdriet en leed rondom kanker", zegt Werner in een verklaring. Sissing is er trots op dat de actie jaarlijks voor veel extra donateurs zorgt. "Het is een bijzondere avond om bij betrokken te mogen zijn."

Werner heeft in de speciale 'newsroom' aandacht voor gesprekken van het belpanel. In de uitzending komen portretten van patiënten en familieleden voorbij en komen artsen en deskundigen aan het woord. Dit jaar zijn onder anderen Ilse DeLange, Marco Borsato, Jim Bakkum en Dennis Weening te zien.