Logo_jeugdzorg-noord-brabant

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft, als enige grote instelling op dit gebied in Nederland, voor komend jaar geen certificaat gekregen van het Keurmerkinstituut. Zonder certificaat mag de organisatie vanaf 1 januari 2015 geen nieuwe cliënten aannemen op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering; alleen bestaande gevallen mogen nog worden begeleid. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Zeventien andere grote jeugdzorginstellingen hebben de certificering wel gekregen. Volgens Bureau Jeugdzorg is het probleem ontstaan tijdens de laatste reorganisatie, toen er veel gecertificeerde medewerkers uit dienst zijn gegaan. Om te voldoen aan de eisen zal Bureau Jeugdzorg voor de eerste drie maanden van 2015 een samenwerking aangaan met jeugdzorginstelling William Schrikker Groep, die al wel gecertificeerd is. Bureau Jeugdzorg hoopt daarna alsnog een eigen certificaat te behalen.

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant werkt voor 67 gemeenten in de hele provincie en is daarmee de grootste instelling van Nederland.

© Nationale Zorggids