Normal_volgnummerautomaat_nummertje_trekken

De Dienstapotheek in Utrecht overweegt om medicijnrobots in te zetten tegen de lange wachtrijen van mensen die buiten werktijden medicijnen nodig hebben. Vooral tijdens de feestdagen liepen de wachttijden bij de Dienstapotheek in het Utrechtse Diakonessenhuis hoog op. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In de regio Utrecht is de Dienstapotheek is de enige plek waar buiten kantoortijden medicijnen te krijgen zijn. De apotheek heeft drie balies, wat tijdens piektijden veel te weinig blijkt te zijn. Voorzitter Robert Broeksema van de Dienstapotheek erkent de knelpunten, die volgens hem zijn ontstaan sinds de sluiting van naburige Dienstapotheken in Zeist en Woerden.

Om het probleem aan te pakken wil de apotheker medicijnrobots inzetten in enkele grotere omliggende plaatsen zoals Nieuwegein, Houten en Zeist. De robots kunnen patiënten 24 uur per dag voorzien van 200 meest voorgeschreven medicijnen. Broeksema: 'Hoe snel dit geregeld kan zijn weet ik niet, maar ik hoop in elk geval voor de zomer.'

© Nationale Zorggids