Normal_rss_entry-5990

(ANP) - Ambulancepersoneel in diverse regio's legt vanaf volgende week een paar uur het werk neer. Medewerkers van de ambulancediensten voeren al drie maanden actie, maar dat heeft nog niet geleid tot cao-voorstellen waar zij het mee eens zijn, meldt FNV Zorg en Welzijn woensdag. In Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Haarlem en Den Helder leggen de medewerkers op verschillende dagen het werk neer van 10.00 tot 14.00 uur. De ambulances rukken dan alleen uit in spoedgevallen.

Volgens FNV-bestuurder Fred Seifert is het voor ambulancepersoneel "onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen''. Het ambulancepersoneel zit acht maanden zonder cao.

In de regio Rotterdam is de werkonderbreking op maandag 24 augustus. Een dag later volgt Utrecht en op woensdag de 26e leggen Amsterdam en Den Helder het werk neer. Nijmegen en Haarlem staken op maandag 31 augustus een paar uur.