Logo_logo_daelzicht-logo_200x200

De volledige raad van toezicht (RvT) van gehandicaptenzorginstelling Daelzicht treedt terug. De instelling kwam al enkele malen negatief in het nieuws. Deze week stelde het interim-bestuur een onderzoek in naar de verkoop van twee panden aan Tweede Kamerlid en voorzitter van DENK Selçuk Öztürk. De ondernemingsraad van Daelzicht gaf vorige week het vertrouwen in de RvT op, omdat de toezichthouders gefaald zouden hebben. Leden kregen een week de tijd om vrijwillig op te stappen. Dat meldt 1Limburg.

De leden zullen niet allemaal tegelijkertijd de instelling verlaten. Dit zal gefaseerd plaatsvinden zodat het voortbestaan van de organisatie niet in gevaar komt.

NRC en De Limburger publiceerden deze week een artikel waarin stond dat Öztürk de panden voor een relatief lage prijs kon kopen. Het College Sanering Zorginstellingen was namelijk niet op de hoogte gesteld van de aankomende wijziging in het bestemmingsplan. Öztürk zou tienduizenden euro's winst hebben gemaakt op de verkoop van deze panden. Echter spreekt de partijleider van DENK dit tegen. Ook raakte Daelzicht recent in opspraak doordat de organisatie opdrachten zou verstrekken aan bevriende ondernemers. Naast het onderzoek naar de verkoop van de panden is een onderzoek ingesteld naar deze eventuele belangenverstrengeling. Alle onderzoeken zijn momenteel in volle gang. 

© Nationale Zorggids