Logo_logo_actiz

ActiZ-directeur Jan de Vries stapt per direct op. De brancheorganisatie en directeur zijn tot de conclusie gekomen dat ze te veel verschillen van inzicht, zo staat vermeld op de website van ActiZ. Over welke inzichten dat precies gaat wordt niet vermeld op de website.

De Vries is afgelopen januari aangesteld als directeur bij ActiZ. Het bestuur wil dat er zo snel mogelijk een interim directeur op zijn plek komt, zodat het vervolgens een nieuwe invulling kan geven aan het directeurschap van de organisatie.

Toen De Vries werd aangesteld als directeur van ActiZ liet de organisatie weten hier blij mee te zijn. Voorheen was hij acht jaar lid van de Tweede Kamer, waarbij hij woordvoerder was voor onderwijs en zorg. In zijn tijd bij ActiZ zette hij zich onder andere in voor personeel in de ouderenzorg.

ActiZ kwam de afgelopen weken in het nieuws nadat het weigerde kwaliteitsgegevens aan te leveren  bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De brancheorganisatie weigerde dit omdat het bang was voor een nieuwe zwart lijst van slecht presterende verpleeghuizen. Dit geschil is inmiddels opgelost en ActiZ zal de gegevens de komende tijd gewoon aanleveren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids