Logo_fnv

Medewerkers van de Haagse Wijk- en Woonzorg (HWWzorg) komen wederom in actie tegen het beleid van hun raad van bestuur. FNV-bestuurder John van Mullem vindt het onbegrijpelijk dat 110 zorgmedewerkers hun baan dreigen te verliezen: "Enerzijds wil HWW van ruim honderd medewerkers afscheid nemen, terwijl ze anderzijds stapels zzp’ers en uitzendkrachten inhuren om de roosters te vullen. Dit is totaal respectloos. Sommige medewerkers werken al 20 tot 30 jaar in de zorg en HWW laat ze nu vallen als een baksteen." Dat meldt FNV. 

De medewerkers hebben de afgelopen maanden meerdere malen op ludieke wijze actiegevoerd, met lulkoekjes en baggâhboeken. Afgelopen maandag hebben vijftien medewerkers zelfs het werk neergelegd en nóg neemt de Raad hen niet serieus, zegt FNV. Daarom delen ze aanstaande maandag aan iedereen die het hoofdkantoor binnengaat bakstenen uit onder de noemer ‘Laat ons niet vallen!’. De medewerkers eisen echte banen, goede roosters en kwalitatief goede zorg voor hun cliënten.
De medewerkers van HWWzorg hebben zes eisen neergelegd bij hun werkgever. Eisen die de kwaliteit van zorg in Den Haag op peil houden: geen gedwongen ontslagen, vaste gezichten bij clienten, dwing zieke medewerkers niet om te werken, gezonde rooster, heldere interne communicatie, minder werkdruk en meer tijd voor clienten.

Over de eisen zegt Van Mullem: “De menselijkheid in de zorg is ver te zoeken. Er dreigt ontslag voor zorgmedewerkers, terwijl zzp’ers hun werk overnemen. Mensen worden als niet leerbaar bestempeld. Zelfs de medewerkers die hun baan houden worden zo kriskras door de stad ingeroosterd, dat zij zich voelen als een uitzendkracht binnen de eigen organisatie. Dit zorgt alleen maar voor onrust bij de zorgbehoevende mensen die juist zo’n behoefte hebben aan een vertrouwd gezicht. Hier moet een einde aan komen, de zorg moet gered worden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids