Logo_logo_kwadrantgroep

Medewerkers van zorginstelling De Kwadrantgroep uit Friesland, verenigd in FNV Zorg & Welzijn, voeren opnieuw actie op 15 augustus. Met de 'Tour voor meer collega’s, tijd en waardering' gaan actievoerders met een bus langs verschillende locaties van de zorginstelling. Dat meldt FNV.

Maureen van der Pligt, bestuurder bij FNV Zorg & Welzijn: “Dankzij eerdere acties gaat De Kwadrantgroep op 24 augustus met een delegatie van onze leden in gesprek. Eerder kwam de raad van bestuur afspraken echter niet na. Daarom besloten de medewerkers dat ze opnieuw van zich moeten laten horen, wil dit gesprek écht tot oplossingen leiden voor problemen zoals de kleine contracten, het hoge ziekteverzuim en de slechte roosters.”

Om 10:00 uur verzamelen de zorgmedewerkers zich bij locatie Berchhiem in Burgum en rijden ze om 11:00 uur naar andere locaties van De Kwadrantgroep. Zorgmedewerker Greta zegt: “We voelden ons niet serieus genomen nadat de afspraken uit ons vorige gesprek niet werden nagekomen. We willen daarom het gesprek van volgende week extra kracht bijzetten met onze actie.”

De FNV-leden delen Fryske Dúmkes uit aan collega’s en bewoners en halen meer steunbetuigingen op voor de eisen die zij eerder aanboden aan hun raad van bestuur. De medewerkers eisen meer collega’s om de hoge werkdruk en het hoge ziekteverzuim tegen te gaan. Werken bij De Kwadrantgroep moet aantrekkelijk worden, zodat vacatures opgevuld worden en goede collega’s blijven én komen. Bestaande collega’s die dat willen, moeten contractuitbreiding krijgen. De medewerkers eisen ook meer tijd om aandacht aan hun bewoners en cliënten te kunnen besteden. Al meer dan vijfhonderd collega’s tekenden hun petitie.

Door: Redactie Nationale Zorggids