Normal_zakenman-man-bestuurder

De bestuurder van Treant Zorggroep die in december werd ontslagen, moet nog tot februari 2018 doorbetaald worden. Dit heeft de arbitragecommissie besloten nadat de man zijn ontslag aanvocht. Volgens de scheidsrechter was het ontslag wel geldig, maar is de manier waarop dit gebeurde niet goed afgehandeld. Treant Zorggroep moet in totaal zo’n 400.000 euro betalen voor het vertrek van de man. Dit meldt RTL Z. 

In december 2016 werden twee van de drie bestuurders ontslagen, waaronder Guus Bruins. Er waren al langer problemen met de Zorggroep en de medische staf zei het vertrouwen in de raad van bestuur op. De bestuurders zouden volgens toezichthouders niet genoeg controle hebben gehad. Bruins vocht het ontslag aan bij de arbitragecommissie en kreeg daarin deels gelijk.

Treant Zorggroep zou te snel hebben besloten dat de bestuurders moesten vertrekken. Ook werd een persbericht over het ontslag gepubliceerd zonder daar vooraf overleg over te hebben. De scheidsrechter heeft besloten dat het loon van Bruins daarom tot februari 2018 doorbetaald moet worden. Het gaat daarbij om een bedrag van ongeveer 229.000 euro. Echter moeten er ook nog meerdere vergoedingen betaald worden, waaronder een transitievergoeding van 75.000 euro en de juridische kosten van zo’n 20.000 euro. In totaal kost het vertrek van de ontslagen bestuurder Treant Zorggroep een slordige 400.000 euro.

Treant Zorggroep exploiteert zeventien zorginstellingen en en drie ziekenhuizen in Drenthe en Groningen. Al jaren kampen de ziekenhuizen met verliezen. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft vorig jaar intensief toezicht gehouden op de ziekenhuizen van Treant Groep.

Door: Redactie Nationale Zorggids