Logo_logo_arduin

Het personeel van gehandicaptenzorginstelling Arduin heeft vrijdag een brandmail gestuurd naar het management. Ze kunnen de werkdruk niet meer aan en de zorg aan cliënten komt in gevaar. Vorige week was een afdeling volledig onbemand. Hierdoor liep één van de cliënten naakt rond en smeerde hij met zijn uitwerpselen. Personeel op andere afdelingen moest noodgedwongen orde op zaken stellen op de lege afdeling en één medewerker die al van het weekend genoot, moest met spoed naar de zorginstelling komen. Dat meldt PZC.

“We zijn boos. Heel boos. We voelen ons machteloos, want dit moet NU veranderen”, schrijven alle medewerkers die op locatie Het Baken in Vlissingen werken. In Het Baken wonen zeventig cliënten, ondanks dat het gebouw nog niet woonklaar is en personeel kampt met hoge werkdruk.

De afgelopen tijd zijn veel medewerkers vertrokken en men is bang dat in korte tijd nog meer medewerkers afscheid zullen nemen omdat ze de huidige situatie niet meer aankunnen. Directeur Lilian Lagendijk heeft inmiddels met medewerkers gesproken en ze hoopt in de nabije toekomst meer verpleegkundigen te kunnen aannemen. Ook wordt er iets gedaan aan de roosters.

Bij Arduin is sinds enige tijd sprake van een personeelstekort. Vorig jaar viel 7,6 procent van het personeel uit door ziekte. 169 personeelsleden vertrokken en daarvoor in de plaats werden slechts 97 nieuwe medewerkers aangetrokken. Afgelopen juni naam de directeur van Arduin een zwartboek in ontvangst, waarin allerlei klachten staan opgeschreven van overwerkte medewerkers. 

Door: Redactie Nationale Zorggids