Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

Een 55-jarige man uit Harlingen is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een schadevergoeding van 2.500 euro voor het stalken van de -ouddirecteur van zorggroep Kwadrant. De man is getrouwd met een directielid dat in 2017 aftrad. Via zijn vrouw wist de stalker gevoelige informatie te bemachtigen, waarmee hij honderden sms’jes en brieven verstuurde in de hoop oud-directeur Roelof Jonkers in een kwaad daglicht te stellen. Dit meldt Telegraaf.

Het stalken begon in 2017, nadat de man een hele rits sms’jes en brieven verstuurde met de gevoelige informatie over de directeur. Omdat deze informatie alleen bij een selecte groep bestuurders bekend kon zijn, werd de sfeer in de zorggroep slecht en werd er gesproken over een mol in de zorginstelling.

Vrouw onterecht gearresteerd

Toen een directielid in 2017 opstapte, viel op dat in de brieven niet langer persoonlijke informatie werd gedeeld. De politie arresteerde daarop de vrouw, aangezien zij als mol werd gezien. Het bleek echter haar man te zijn die het niet eens was met de manier waarop Jonkers Kwadrant leidde. Hij verdacht de directeur er van geld te verkwisten.

Civiele rechter

De 55-jarige man moet zes maanden in de cel zitten en bovendien een schadevergoeding van 2.500 euro betalen aan Jonkers. In eerste instantie wilde Zorggroep Kwadrant een bedrag van 17.500 euro ontvangen. De rechter stelt dat dit bedrag te hoog is voor deze uitspraak maar dat de zorgaanbieder dit bedrag alsnog kan aanvechten bij de civiele rechter.

Door: Nationale Zorggids