Normal_toeristen_mensen_1

Op 8 april 2020 vindt het NCVGZ plaats, het congres voor de publieke gezondheid plaats. Laat je inspireren, leg nieuwe contacten, zie, hoor en ervaar wat er allemaal op het gebied van public health gebeurt. Dit meldt ZonMw.

NCVGZ 2020

ZonMw verzorgt dit jaar de track Publieke gezondheid als ecosysteem: de mens centraal’. De mens heeft beperkte invloed op alle ontwikkelingen die de gezondheid bepalen. Gezondheid wordt beïnvloed door de sociale en fysieke leefomgeving. En door zorg die wel of juist niet wordt geboden. Maar ook door werk, de sociaaleconomische en politiek-bestuurlijke context en het klimaat. Deze ‘systemen’ beïnvloeden elkaar en dragen bij aan onze algehele gezondheid. Kunnen we de complexiteit en de wisselwerking ervan beter begrijpen, als we het als een ecosysteem beschouwen? En zo nieuwe aangrijpingspunten vinden om gezondheid te bevorderen, ook waar het om complexe vraagstukken gaat.

Wilhelmina Rouwenhorst lezing

Complexe systemen zijn ook het thema van de Wilhelmina Rouwenhorst lezing op het congres: ‘Veerkracht en kantelpunten in complexe systemen’ door prof.dr. Marten Scheffer (WUR).

Meer weten over het congres en aanmelden via www.ncvgz.nl

Door: Nationale Zorggids