Crowdfundingactie voor medaille en financiële steun alle zorgverleners

Het initiatief 'Geef Een Onderscheiding' zet zich in om alle zorgmedewerkers van de coronacrisis te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Dat gebeurt door middel van een medaille én financiële steun. Vandaag, tijdens de Dag van de Zorg, gaat de crowdfundingcampagne online.

Het doel van Geef Een Onderscheiding is om álle zorgmedewerkers die zich nu in de frontlinie inzetten in de strijd tegen het coronavirus te onderscheiden met een medaille. Hiermee eren, waarderen en bedanken we hen voor het uitzonderlijke werk dat zij verzetten in de zorg. 
 

Crowdfundingactie Geef een onderscheiding

Tot en met vrijdag 31 juli kan iedereen een donatie doen, via geefeenonderscheiding.nl. Voor 12,50 euro doneer je één medaille en vanzelfsprekend mag je zoveel medailles weggeven als je wilt. Elke onderscheiding komt met een bedankkaartje, voorzien van de naam van de donateur. In augustus gaan de medailles in productie en in oktober worden ze aangeboden aan zorginstellingen.
 
Initiatiefnemer Jaspal Bathal: “Wij hopen genoeg geld op te halen om alle 30.000 zorgverleners die van dichtbij met COVID-19 te maken hebben, te verrassen met deze persoonlijke blijk van waardering namens de hele bevolking van Nederland."
 

Dag van de Verpleging

Niet geheel toevallig start de campagne op 12 mei: de Dag van de Verpleging. Het zou de 200e verjaardag zijn van Florence Nightingale. Zij wordt gezien als de grondlegster van de moderne verpleegkunde en is tevens een grote inspiratiebron voor 'Geef Een Onderscheiding'. De Britse verpleegkundige wordt zelfs afgebeeld op de massieve verzilverde medaille, die aan een sierlijk lint en in een luxe geschenkdoos geleverd wordt. 
 

Steun voor Stichting ZWIC

Naast een blijvende herinnering biedt het initiatief ook financiële steun aan zorgverleners. Per onderscheiding komt er namelijk vijf euro ten goede aan Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC), een initiatief van zorgverleners voor zorgverleners. De stichting biedt financiële steun aan zorgverleners en hun familieleden, als zij zélf getroffen worden door het Covid-19-virus.
 
Door: Nationale Zorggids