Normal_doctor-1228627_640

Twee grote organisaties in de ouderen- en ziekenhuiszorg deden vorige week een noodoproep aan hun ruim 1000 medewerkers om daar waar mogelijk ondersteuning te gaan bieden aan de Nederlandse ziekenhuizen. Dit meldt Koolhoven & Partners. 

Het aanbod is afkomstig van Senior Service, de oudste en grootste mantelorganisatie van Nederland en van Jevees, een landelijke organisatie die gastvrijheid verzorgt in zeventig ziekenhuizen. Beide organisaties komen met het aanbod nadat Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, op de radio een oproep deed aan iedereen, die ervaring heeft met werken in een ziekenhuis, zicht te melden. “Kom, want we hebben alle handen nodig aan bed”, zo zei Gommers.

Ervaren mensen

“Onze medewerkers zijn geen verpleegkundigen, maar we hebben wel veel mensen in dienst die die ervaring hebben gehad. Ze zijn met pensioen en werken nu voor Senior Service of Jeeves”, aldus Floris Vervat, directeur van beide bedrijven. Alle ruim duizend medewerkers van beide organisaties ontvangen een verzoek om zich te melden als ze ervaring hebben met het werken in een ziekenhuis. “Uiteraard tegen kostprijs, we willen gewoon helpen”, aldus Vervat. Alles moet in het werk worden gesteld om ‘code zwart’ te voorkomen waarbij niet iedereen meer kan worden geholpen. Vervat doet een oproep aan collega-ondernemers om ook personeel met ziekenhuis-ervaring ter beschikking te stellen aan de zorg voor de reguliere ziekenhuizen.

Jeeves heeft chauffeurs, parkeerservice, ondersteuning bij triage, gastheren/vrouwen, lift- en poliregisseurs en handhavers in dienst. Senior Service biedt senioren een aanvulling op mantelzorg en bestaat in 2020 precies een kwarteeuw. 

Door: Nationale Zorggids