Website voor zwangeren, zorgverleners, docenten en onderzoekers vernieuwd

Op de nieuwe website van het Childbirth Network kunnen zwangere vrouwen, hun zorgverleners en ook onderzoekers en docenten terecht voor wetenschappelijke artikelen over de zwangerschap en informatie over de keuzes en vragen van zwangeren. Speciaal voor studenten en docenten worden er mini-colleges gehouden. Dit meldt Vakblad Vroeg.         

Zorgverleners die hun patiënt willen helpen met vervelende dilemma’s of hun patiënt willen voorzien van de juiste onderbouwing met recente onderzoeken, kunnen op de vernieuwde site terecht. Childbirthnetwork.nl van het Amsterdam UMC, UMCG en de Verloskunde Academie staat vol met informatie van wetenschappers en verloskundigen die anderen verder kan helpen.

Onderzoek geboortezorg

Ook kunnen geïnteresseerden meedoen aan onderzoek om de ontwikkeling van de (integrale) geboortezorg te ondersteunen. Onderzoeken gaan onder meer over inleiden van de bevalling, mentale gezondheid en respectvolle geboortezorg.

Masteropleiding

Omdat de noodzaak van academisering binnen de verloskunde toeneemt, kunnen verloskundigen via het Childbirth Network Masterfonds een subsidie krijgen om een master te volgen. Verloskundigenpraktijken kunnen zich daarna aansluiten als academische praktijk, zodat ze kunnen meedenken met de onderzoeksagenda.

Door: Nationale Zorggids