PGGM&CO maakt de 'Zonnetjes voor de Zorg’ van Nederland bekend

De winnaars van de landelijke waarderingsactie ‘Zonnetje voor de Zorg’ van PGGM&CO zijn bekend. Uit maar liefst 4200 nominaties, heeft een onafhankelijke jury dé 12 Zonnetjes voor de Zorg van Nederland gekozen. Daarmee is iedere provincie een Zonnetje voor de Zorg rijker, want iedere winnaar werkt in een andere provincie en mag deze eretitel vanaf vandaag dragen. De winnaars zijn om allerlei redenen genomineerd als Zonnetje voor de Zorg en werkzaam in diverse branches binnen zorg en welzijn. Een ding hebben ze gemeen: ze worden massaal gewaardeerd om hun enorme inzet en bijzondere bijdrage met het waardevolle werk dat zij doen. Vanmiddag wordt bekend binnen welk team de meeste Zonnetjes voor de Zorg zijn genomineerd. Dat team wint een teamuitje en wordt op locatie verrast. Dat meldt PGGM&CO.      

Uit het overweldigende aantal nominaties voor Zonnetje voor de Zorg, koos de jury na zorgvuldige afweging 12 winnaars. Zij vielen extra op vanwege hun bijzondere bijdrage binnen zorg- en welzijn. Zoals kinderverpleegkundige Mirjam Wicherink uit Gendt. Zij wordt volop geprezen door haar collega’s. "Mirjam organiseert altijd dingen die ons als team blij maken: teamuitjes, acties waarmee ze dingen wint voor de afdeling, zoals ijsjes of een LEGO-MRI waarmee we kinderen voorbereiden op dit onderzoek. In de coronatijd is zo’n collega extra fijn, zij houdt je op de been", aldus een collega.

Mirjam Wicherink: "Het raakt me dat mijn collega’s zo over mij denken en het zo waarderen. Ik doe deze dingen met plezier, vanuit mijn hart. Ik werk in een superleuk en warm team. Het is fijn om lief en leed met elkaar op het werk te delen én om samen te ontspannen buiten het werk. Daarnaast is het natuurlijk fijn om dingen voor de afdeling te winnen, zoals de LEGO-MRI."

Ook mag contactverpleegkundige Remco Kingma uit Groningen zich vanaf vandaag Zonnetje voor de Zorg noemen. Volgens zijn collega’s is Remco altijd vrolijk aanwezig. "Cliënten weten zonder hem te zien dat hij werkt. Altijd hoor je hem lachen over de gang. Hij wil alles voor de cliënt doen, welzijn is een belangrijk doel waar hij veel aandacht aan besteedt. Een fijne collega om mee samen te werken. Echt een zonnetje voor de zorg, cliënten voelen zich goed bij hem." Remco Kingma: "Wat een eer om het Zonnetje van de Zorg te worden. Ik wil mijn lieve collega’s dan ook bedanken voor deze eretitel."

Bewonderenswaardig

Merlijn Lammersen, manager bij PGGM&CO: "Het is fantastisch om te zien dat er zoveel zorg- en welzijnsmedewerkers zijn voorgedragen als ‘Zonnetje voor de Zorg’. Hun verhalen en bijdrage aan de sector met hun waardevolle werk zijn bewonderenswaardig en inspirerend. Het is dan ook mooi dat we hiervoor met onze actie een podium kunnen bieden, werkgevers onze actie ook omarmen en we de winnaars -op deze Dag van de Zorg- extra in het zonnetje kunnen zetten met de eretitel, een podium voor hun verhaal en een welverdiende wellnessbon voor twee. En natuurlijk dat we vandaag het team met de meeste genomineerde Zonnetjes voor de Zorg mogen verrassen met een teamuitje."

Over de waarderingsactie  

Vandaag is het de Dag van de Zorg (voorheen de Dag van de Verpleging). PGGM&CO organiseerde de waarderingsactie ‘Zonnetje voor de Zorg’ dan ook voor alle medewerkers in zorg en welzijn, in aanloop naar deze dag. Nu zetten we hén in het zonnetje. Met warme woorden, kans op de eretitel ‘Zonnetje voor de zorg’ én prijzen. Om hen de waardering, energie én het plezier te geven om zich in te blijven zetten voor hun waardevolle werk.

Door: Nationale Zorggids