Normal_euro_geld_betalen__9_

Bijna een op de tien Nederlanders zal in 2014 zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering. De belangrijkste reden hiervoor is het besparen op de zorgpremie. Dit is de voorspelling van Zorgwijzer.nl naar aanleiding van een onderzoek dat werd uitgevoerd onder 682 Nederlanders. In 2013 wisselde 7,2 procent van zorgverzekering. Dat meldt Independer.

Het merendeel van de respondenten is wel tevreden over de huidige zorgverzekeraar, maar wil toch overstappen als ze ergens anders goedkoper uit kunnen zijn. Naast de negen procent die wil overstappen, geeft elf procent aan nog te twijfelen of ze dit zullen doen. Deze groep wacht liever tot de zorgpremies voor 2014 zijn bekendgemaakt. Dat gebeurt in oktober en november. Acht op de tien Nederlanders geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven.

Het zijn voornamelijk jongeren die aangeven dat ze van zorgverzekeraar gaan wisselen. Zeventien procent van de jongeren tussen 18 en 25 jaar zijn dit plan. De groep waarin nauwelijks mensen zullen overstappen zijn de 65-plussers. Slechts een half procent uit deze groep geeft aan te willen wisselen van zorgverzekering.

© Nationale Zorggids