Normal_zorgverzekeringen_verzameling

De informatie op de websites van zorgverzekeraars blijkt voor een groot deel in orde. Dat constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) na een controle van de beschikbare informatie. Volgens de toezichthouder zijn er nog een paar verbeterpunten die door een aantal verzekeraars aangepast moeten worden. Dat meldt Skipr.

Niet op alle websites wordt duidelijk aangegeven welke geneesmiddelen vergoed worden als het preferente middel niet leverbaar is, volgens de NZa. Bij het overzicht van de vergoedingen wordt bijvoorbeeld wel genoemd dat er sprake is van een wettelijke eigen bijdrage voor bepaalde zorg (zoals kraamzorg), maar niet altijd hoe hoog die wettelijke eigen bijdrage is. De NZa spoort zorgverzekeraars aan om in de komende dagen deze informatie snel toe te voegen, zodat de websites nog voor het einde van de overstapperiode voldoen aan alle regels voor de informatieverstrekking.

De NZa heeft geen aanmerkingen op de overzichten van zorgaanbieders waar een contract mee is. Alle websites bevatten een 'zorgzoeker' of een knop 'zoek een zorgverlener'. Daarachter kunnen consumenten zien met welke zorgaanbieders de verzekeraar een contract heeft. Ook heeft iedere website een link naar een vergoedingenoverzicht, waarin per zorgsoort de hoogte van de vergoeding staat aangegeven in percentages of maximumbedragen.

© Nationale Zorggids