Normal_dokter_huisarts_medisch_apotheek_kruis_apotheek

KiesBeter, een website met informatie over zorg en waar deze geleverd wordt, is met ingang van dit jaar overgenomen door het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ neemt het beheer van de website over van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zowel de vormgeving als de inhoud van de website zullen hierdoor veranderen. Dat meldt MSweb.

Het CVZ zet zich in voor nog betere en uitgebreidere informatie over wat goede zorg is en waar deze te vinden is. Het streven is dat iedereen op basis van kwaliteitsinformatie de zorg kan vinden die het best past bij de eigen wensen en behoeften.

De kwaliteitsgegevens op KiesBeter bestaan uit meetgegevens of klantervaringen. Wat er precies gemeten wordt en aan welke eisen deze informatie moet voldoen wordt van tevoren afgesproken door vertegenwoordigers van zorgaanbieders, consument- of patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars. De afspraken komen in het kwaliteitsregister van het CVZ. Aan de hand van deze afspraken geven zorgaanbieders informatie over de geleverde zorg aan het CVZ.

© Nationale Zorggids