Logo_groenlinks__2_

Als het aan GroenLinks ligt wordt er gesnoeid in het huidige aanbod van zorgpolissen door de zorgverzekeraars. Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet van GroenLinks zal vandaag in een debat met minister Edith Schippers van Volksgezondheid voorstellen op tafel leggen, waarmee de macht van zorgverzekeraars aan banden wordt gelegd. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Volgens Ellemeet is er nu geen sprake van keuzevrijheid voor de verzekerde. Door het grote aanbod aan zorgpolissen lijkt de keuze misschien groot, maar het werkt averechts. 'Mensen zien door de bomen het bos niet meer en worden door zorgverzekeraars gelokt met cadeautjes en misleidende informatie. We moeten het voor mensen mogelijk maken om een goed geïnformeerde keuze te maken en dat begint bij onafhankelijke informatie en een overzichtelijk aanbod van verschillende zorgpolissen.' Ellemeet is van mening dat de goedkope budgetpolis moet verdwijnen.

'Schippers heeft de afgelopen jaren enkel oog gehad voor de kosten van de zorg', zegt de GroenLinks-politica. 'Zorgverzekeraars zijn te machtig en de rol van de patiënt is te klein.'

© Nationale Zorggids