Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Inwoners van de gemeente Breda hebben vaak het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Om dat voorkomen gaat de gemeente intensiever samenwerken met zorgverzekeraar CZ. Klanten die bij CZ verzekerd zijn kunnen rekenen op een betere dienstverlening. Dat meldt BredaVandaag.

Binnen de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) heeft CZ de regie binnen de gemeente. Zaken die gepaard gaan met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) worden geregeld door gemeente. “We zetten onze inwoners centraal. En wanneer we meer samenwerken op het gebied van deze wetten, komen we onze inwoners die deze vorm van zorg nodig hebben, tegemoet”, zegt wethouder Zorg & Welzijn Miriam Haagh.

In 2012 zetten de gemeente en zorgverzekeraar een collectieve zorgverzekering voor minima op. Tevens werkten ze samen om een beweegprogramma te ontwikkelen voor uitkeringsgerechtigden op zoek naar een baan. CZ-bestuursvoorzitter Wim van der Meeren laat weten zich in te willen zetten voor de kwetsbare burger. Het beleid van CZ is daar ook op gericht.

Vorige week donderdag ondertekenden de gemeente en de zorgverzekeraar een convenant waarin zes hoofdthema's zijn vastgelegd, te weten: relatie wijkverpleging wijkteam, jeugd (van Wmo naar Zvw), ggz, preventie, innovatie en zorgverzekering minima. 

©Nationale Zorggids