Normal_muntgeld

CZ verlaagt volgend jaar de premie van de basisverzekering. De basisverzekering (Zorg-op-Maatpolis) bedraagt vanaf volgend jaar 120,95 euro per maand, dat is 3,85 euro minder dan de maandelijkse premie van dit jaar. Zilveren Kruis verlaagt de premie van de meest gekozen basisverzekering, de Basis Zeker, met 1,50 euro naar 125,45 euro per maand. De Basis Budget van de verzekeraar stijgt echter met 1 euro en ook de premie voor Basis Exclusief stijgt: met 1,20 euro per maand. Dit melden CZ en Zilveren Kruis 

Door goede afspraken met zorgverleners verwacht CZ dat de zorgkosten net iets minder hard zullen stijgen dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast is de daling van de premie het gevolg van de wettelijke wijziging van het maximale kortingspercentage voor collectiviteiten. CZ zet net als voorgaande jaren bijna 94 miljoen euro uit de reserves in.

Zilveren Kruis legt uit dat de premie van Basis Zeker omlaag gaat, maar de premie voor een aantal verzekerden wel stijgt. Dit heeft te maken met de verlaging van de maximale collectiviteitskorting. 

Door: Nationale Zorggids