Normal_jongeren_probleemjongeren

HUIS TER HEIDE – Volgend jaar organiseert Abrona in Huis ter Heide geen vakantiedagopvang voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking meer met Speelkamp en Jongerenweek. De reden voor het aflasten is dat het aantal deelnemers de afgelopen jaren steeds minder is geworden en dat de vraag zich beperkt tot slechts een aantal weken in de zomervakantie. Dagopvang zal nog wel mogelijk zijn, zo meldt de stichting Abrona.

De afgelopen jaren heeft Abrona met veel enthousiasme en plezier het Speelkamp en de Jongerenweek aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking die onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK) volgen.

Tijdens het Abrona Speelkamp en de Jongerenweek konden de kinderen en jongeren ontspannen en genieten van een periode van vrije tijd. Een echt vakantiegevoel ervaren, dat was de bedoeling.

Na evaluatie heeft de organisatie echter geconstateerd dat het te veel voorbereiding en tijd vergt. Helaas is de tijdsinvestering onevenredig hoog geworden wat tot het besluit heeft geleid om er volgend jaar vanaf te zien.

Abrona zegt dat er voor ouders, kinderen en jongeren goede alternatieven zijn voor dagopvang binnen de logeerhuizen die over het algemeen tijdens de vakanties geopend zijn.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld