Scootmobiel

LELYSTAD - Vorige zomer begon de gemeente Lelystad als één van de eerste gemeenten in Nederland met een zogeheten scootmobieluitleen om zo het aantal aanvragen voor scootmobiels terug te kunnen dringen. Gisteren werd de pool in de Flevolandse gemeente uitgebreid van tien naar twaalf karretjes.

De eerste drie scootmobiels die bij woonzorgcentrum De Hoven werden geplaatst konden door bewoners die niet in het bezit zijn van een eigen scootmobiel. Omdat Lelystedelingen uit andere wijken De Hoven echter niet makkelijk kunnen bereiken, heeft de gemeente besloten om in elke wijk op een centraal punt leenscootmobiels te plaatsen.

Er rijden op dit moment zo’ n 1.100 mensen met een scootmobiel in Lelystad en dit is een kostbare aangelegenheid voor de gemeente omdat er voor veel scootmobiels vanuit de Wmo een gemeentelijke bijdrage wordt betaald. De scootmobielpool is vooral bedoeld voor mensen die zo nu en dan een scootmobiel nodig hebben. Mensen die afhankelijk zijn van een scootmobiel voor de eigen deur blijven in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage vanuit de Wmo voor dit hulpmiddel.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz