Normal_handicap

De gemeente Den Haag stelt 175 duizend euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan meer acceptatie van mensen met een beperking. Initiatiefnemers van projecten kunnen een voorstel indienen tot een bedrag van 25 duizend euro. Dat meldt Omroep West.

Met de stimuleringsregeling hoopt de gemeente dat mensen met een beperking betere kansen krijgen om aan het werk te gaan en aan het werk te blijven. Ook wil de gemeente Den Haag graag meer overzicht krijgen op het huidige aanbod aan voorzieningen en activiteiten voor mensen met een beperking. Een derde doel van de regeling is het vergroten van begrip en acceptatie voor mensen in deze groep.

'Bedrijven en instellingen worden uitgedaagd om zich te verdiepen in de belevingswereld van mensen met een beperking', zegt wethouder Rabin Baldewsingh van Volksgezondheid. 'Als je begrijpt wat de ander wel of niet kan, dan kun je daar beter rekening mee houden.'

Aanvragen kunnen worden ingediend tot 16 september 2013. Meer informatie en een nadere uitleg over de regeling is te vinden op de website van de gemeente Den Haag.

© Nationale Zorggids