Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Door gehandicaptenorganisaties CG-raad en Platform VG is een speciaal team in het leven geroepen om in Nederland te laten zien en horen wat het betekent om met een beperking te leven. Dat meldt ANGO.

Het PR-team bestaat uit tien mensen die speciaal zijn opgeleid om te worden ingezet voor presentaties over het VN-verdrag. Het VN-verdrag is een mensenrechtenverdrag van de Verenigde Naties waarin is vastgelegd dat mensen met een beperking net als ieder ander het recht hebben om mee te doen in de samenleving. Nederland heeft dit verdrag in 2007 ondertekend en zal het in 2015 ratificeren.

Het PR-team is nodig omdat het nog niet overal vanzelfsprekend is dat iedereen mee kan doen. Voor iemand met een gehoorbeperking is het bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend om auto te rijden. Ook voor mensen met een chronische ziekte is het niet altijd vanzelfsprekend om naar buiten te gaan voor een wandeling. Naar het werk reizen met het openbaar vervoer en andere dagelijkse bezigheden kunnen voor mensen met een beperking lastig zijn. Het VN-verdrag beschermt en bevordert deze rechten. Het is een verdrag waarin een grote rol is weggelegd voor de overheid maar waaraan door iedereen kan worden meegewerkt aan gelijke rechten. Het PR-team streeft naar het bedenken van oplossingen waarmee de samenleving toegankelijker wordt gemaakt voor mensen met een beperking.

Op www.nlvooriedereen.nl is informatie te vinden over de invoering van het VN-Verdrag voor mensen met beperkingen. De opleiding van de leden van het PR-team is mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

© Nationale Zorggids