Normal_inspectie_onderwijs_loep_controle

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft per 1 februari 2014 het verscherpt toezicht op Centraalzorg Vallei & Heuvelrug, locatie Plus Wonen in Leusden opgeheven. De inspectie heeft vastgesteld dat de zorgdossiers op orde zijn en dat er stappen zijn gezet om het conflict beëindigen tussen het bestuur van Centraalzorg en wooncomplex Plus Wonen.

Op 31 juli 2013 stelde de inspectie verscherpt toezicht in omdat de zorgdossiers op elementaire punten zoals het behandelplan niet op orde waren. Ook ontbrak in de zorgdossiers het zogenaamde informed consent, de overeenstemming met de patiënt zodat die weet wat er gaat gebeuren. Verder vond de inspectie het voortdurende conflict tussen de besturen van Centraalzorg Vallei & Heuvelrug en van wooncomplex Plus Wonen een mogelijk risico voor de zorg.

Tijdens verschillende inspectiebezoeken het afgelopen half jaar, stelde de IGZ vast dat de patiëntveiligheid op dit moment niet in het geding is. Inmiddels voldoen de zorgdossiers aan de richtlijnen. Een mediator sprak meerdere malen met de partijen die betrokken zijn bij het conflict. Daarom heeft de IGZ het verscherpt toezicht per 1 februari opgeheven. Wel blijft de inspectie de onwikkeling bij Centraalzorg volgen.

© Nationale Zorggids