Normal_hond

Toen de blinde Jasper samen met zijn blinde vrouw Marion en zijn blindengeleidehond Ian op zondagmiddag door het Diemerbos liep, werd de hond aangevallen door een andere hond. De eigenaar van de agressieve hond ging er vandoor, zonder het blinde stel te helpen. Er wordt nu gezocht naar getuigen. Dat meldt KNGF Geleidehonden.  

“Wat er precies gebeurde, zagen we natuurlijk niet, maar de hond benaderde op een bepaalde manier Roby, de geleidehond van Marion. Ian kwam daar ook op af”, vertelt Jasper aan KNGF. Met veel moeite kreeg de eigenaar zijn agressieve hond los van Ian. De man werd aangesproken, maar rende snel weg. “We bleven achter met een gewonde hond, waarvan we geen idee hadden hoe hij er aan toe was.” Jasper en Marion hebben aangifte gedaan bij de politie, maar kunnen natuurlijk geen signalement geven. Het KNGF roept daarom getuigen om zich te melden.

De labrador is behandeld door een dierenarts en moet de komende tijd herstellen van zijn verwondingen. Het is nog onduidelijk of hij door kan gaan met zijn werk. Peter van der Heijden, hoofd afdeling Training & Cliëntenzorg bij KNGF: “Eerst moeten we kijken of Ian fysiek volledig herstelt. Daarna zullen we zijn mentale gesteldheid onderzoeken. Een dergelijk incident kan een blijvend angstprobleem met andere honden opleveren.”

©Nationale Zorggids